neljapäev, 19. aprill 2012

Essal oli vaba päev

Essa on Lea. Ja Lea on Arvo õde. Ja Arvo õde elab meie all korteris. Lea on selline...kummaline kuju. Mõnikord ma arvan, et ta on sooda (nagu me kõik), aga enamuse ajast on mul hea meel, et me elame ühes majas. Ma poleks ise ka veel paar aastat tagasi uskunud, et ma sedasi arvan:D Ta on küll selline omamoodi (no kes meist ei oleks), aga kui kellelgi on abi vaja (eriti füüsilist sorti), siis Lea on selleks sobilik inimene küll. Ja ma ei kujuta ette, kellega ma seda suurt hoovi siin lumest tühjaks lükkaksin või kes kõik teeääred ära siluks või üleliigsed oksad ära saeks. Igatahes - ta on äärmiselt vajalik inimene kogu majale:)
Aga ega ma nüüd sellest ka päris rääkida tahtnud. Ma tahtsin hoopis öelda, et Essa (ta on lastest vanim ehk essa) tuli eile hommikul kell 10 meile ja kutsus Sebastianit tööd tegema. Nad on varem ka koos hekki nüsinud ja oksi koristanud. Sebastian ei tahtnud minna, sest ta arvab ju tegelikult, et kõik inimesed, kes ei kuulu meie neljaliikmelisse perekonda ja no mõni üksik veel pealekauba, on kollid, aga ma moosisin ta ära ja kui Essa ikka kutsub teda õue PUID SAAGIMA, siis olgu ta pealegi koll - sellist võimalust ei saa jätta kasutamata. 


 Sebastianile väga meeldib õues tööd teha. Kui ma riisun, riisub tema ka ja veab sodid käruga metsa alla. Kui ma kaeva, kaevab tema ka. Kui ma roogin lund, roogib tema ka. Kui isa niidab muru, niidab tema ka. Kui ma lõigun tikripõõsaid, saeb tema ploomivõsa. Ja nii edasi. Ta on alati asjaline, kui keegi teeb õues tööd. Parema meelega teeb ta kõiki asju muidugi oma ema ja isaga, aga kuna Essa on töökuse tipp, siis olude sunnil tuleb Essaga ka leppida. 




Ja Sebastiani projekt edeneb. Te ei kujuta ette, kui õnnes ta oli, kui nägi oma peenart, mis lume alt välja sulas. 


Küsisin Essalt, et kas Sebastian rääkis ka temaga midagi selle kahe tunni jooksul, mis nad õues olid, sest tubases olukorras ta ei räägi küll ühtegi sõna temaga. Essa ütles, et nats rääkis. Sebastian ise ütles mulle, et ta vastas ainult "jah" või "ei", kui Lea midagi küsis. Asi seegi. See on parem, kui mitte midagi. Ja mulle teeb rõõmu see ka, et kui ikka tegevus nii väga meeldib, siis ta on võimeline end kokku võtma ja kaasa tegema, kuigi võrreldes noorema elueaga on see kokkuvõtmine kuidagi raskem ja vajab enam julgustamist. 
Üleliigne jama maja ümbert sai aga saetud. Koos. Essal ja Sebastianil.

4 kommentaari:

  1. Nagu näha, siis sina aitasid pildistamisega ;) Ma ka laupäeval maale riisuma - saab käed villi jälle :D Ja Sebastiani pärast loodan (iseenda pärast ka ikka), et rohkem see kevad lund ei saja! Päikest!

    VastaKustuta
  2. Mina ei aidanudki. Mina triikisin toas pesu, sest seda tööd ei taha mitte keegi teha ei minuga koos ega ilma minuta. Ja muuseas - Sebastian loodab jätkuvalt, et talv tuleb tagasi:D

    VastaKustuta
  3. Mis sa ikka triigid! :) See täitsa mõttetu tegevus, nagunii lähevad kõik riided kohe uuesti kortsu! Ja Sebastianil on siis väike vastuolu - talv ja õuelilled ei käi ju koos :) Kumba rohkem tahab? Mina tahan värve! See plass pruun on jubedalt ära tüüdanud. Lumevalge veelgi rohkem :D

    VastaKustuta
  4. Aga suvel on vastik päike - see on Seebu arvamus:D

    VastaKustuta