esmaspäev, 10. juuni 2013

Armastus

Armastus on ilus asi, kui see ei ole silmakirjalik ega omakasupüüdlik, kui see on vaba ja hoidev. Armastus ei tohi olla egoistlik ja haavav, see peab olema vastastikku kõikeandev.  Mulle ei meeldi need kolekõlavad aforismid, mida näiteks terve facebook on täis. Ja... Sõnadest üksi on vähe. Ilmatumalt vähe. Armastust peab tundma... 

Mina olen armastatud naine, tunnen seda iga päev iga oma keharakuga. Mis sellest, et ta on teisel pool lahte. Mis sellest, et minu elu täidavad kalendripäevadelugemine ja igatsemine. Ma tunnen ja tean, et ma olen armastatud. 


Täna on meie armastuse aastapäev, neljateistkümnes. Abielludes antakse tõotus, et nii heas kui halvas, kuni surm meid lahutab. Mina abielus pole, mul on ikka veel katseaeg. Seega, pole ka ühtegi tõotust, mida oleks pidanud andma, pidama või murdma.
Ma ei tunne ühtegi meest, kes oleks teinud midagi sellist oma naise jaoks, kui minu mees selle aasta algusest saadik. Tegelikult ma ei tunne ka ühtegi sellist naist. Ma jään talle igavesti tänulikuks kogu selle hoole, aja, kannatlikkuse ja armastuse eest. Kerge on olla koos rõõmupäevil, hoopis raskem on olla ja jääda, kui käes on murepäevad. Olen poole aasta jooksul nii palju pidanud pettuma inimestes, kes võiksid olemas olla, kuid ei oska, taha ega suuda seda mitte. Samas olen siiralt rõõmustanud nende väheste üle, kes on meid aidanud sellel hapral teel kõndida, mida mööda me praegu  kõnnime. Kõik ei läinud katki üleöö ja kõik ei saa terveks üleöö. Oma armastusega on Arvo näidanud, et mis iganes ka ei juhtuks, tema on ja jääb.

Ma armastan teda sama suure armastusega vastu... Ja tõotan olemas olla nii heas kui halvas... Ka ilma abieluta. 

Ma ootan iga päev Su kõnet,
ma kastan meie peenrad,
käin poes ja teen süüa,
kasvatan meie lapsi,
hoian puhtana meie kodu,
pesen puhtaks meie pesu,
triigin pesu ja hoian kapid korras,
säästan meie raha,
parandan ära katkised asjad,
küpsetan kooki,
koon meile soojad sokid,
kütan kaminat,
hoolitsen meie kasside eest,
hoian erksana meie vaimud,
teen meile kohvi või teed,
käin läbi kõik rajad,
loon lugusid meist,
kui vaid lubad mind armastada...
Koguaeg...








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar