esmaspäev, 10. juuni 2013

Viikingite küla

Sattusime tänu Mardi sünnipäevale külastama sellist vahvat kohta nagu viikingite küla. Viikingite külas on võimalik keha kinnitada ja niisama loodust nautida. Viikingite küla pakub kauge aja meelsusest kantud harivat, põnevat ja kaasavat meeletoidet. Saab end proovile panna erinevates rammukatsumistes ja seiklustes, saab kuulata/vaadata loengut/esitlust muinasaegsest Eestist, saab proovida vallutada linnust või võtta ette viikingimatk mööda jõge, matkata Saula Siniallikatele või püüda kinni kopsakas kala, õppida muistseid laule ja tantse või proovida vibulaskmist ja kirveviset. Põnevaid tegevusi jätkub nii vanadele kui noortele.


Liivil oli broneeritud külalistele lahing linnuses, kirvevise ja vibulaskmine. 

Algas kõik õpetussõnadega, kuidas sõbralikult lahingut pidada, et ikka kõik sõbrad elusaks ja terveks jääksid. Moodustati kaks gruppi - üks grupp oli ründajad ja teine grupp kaitsjad.  


Lahing oli võimas. Poisid läksid kõik nii aktsiooni, et jäi mulje nagu nad päriselt vallutaks või kaitseks linnust. Sai "kive" ülevalt tornist vaenlaste pihta loopida, sai kiviheitemasinaga "kive" heita linnusesse, sai rammida linnuse väravaid, sai mõõgelda ja igal võistlejal oli kolm elu. Aumeeste mäng. Kui olid ikka kolm korda mõõgaga pihta saanud, siis panid käe pealaele ja olid "surnud". Võitlused olid väga tasavägised, nii kaitsjad kui ründajad võitsid korra lahingu. Kisa oli nagu viikingitele kohane ja poistekambale kombeks. 

Kui lahingud olid peetud, algas kirveheitmine ja vibulaskmine. Arvo oli grupi parim kirveheitja, kolmest viskest kolm tabamust. Vibulaskmises said kõik vähemasti märgile pihta, mis ongi ju põhiline. On uskumatu, kui vaimustunult need 12-14aastased poisid kõiki asju tegid. Võiks ju arvata, et puberteet juba möllab, kuid see igatahes ei takistanud neid umbes 2,5 tundi järjest mängida. Mängida neid mänge, mis poistele kohased. 


Need, kes olid aremad ja ei julgenud lahingut pidada ega kirvest loopida, said lambaid katsuda ja toita ning parte vaadata. Arvake kaks korda, kes on kõige arem inimene terve ilma peal?...


Tegelikult ma lihtsalt kardan, et mul ei tule nii hästi välja kui teistel ja siis kõik saavad teada, milline äpu ma olen. Kui ma selle hirmu seljatan, siis ma ikka julgen mõningaid uusi asju proovida ka. 

Peale kõiki neid väsitavaid lahinguid lõõskava päikese käes ja katusmusi linnuse müüride vahel, oli Liivil korraldatud sünnipäevalistele ka piknik. Kõik said süüa ja juua ja tortki oli oma aja kenasti pagasnikus vastu pidanud. 


Vahva sünnipäev oli. Hoopis teistsugune, kui ma olen harjunud. Mul küll hakkas vahepeal liiga põnev (see on sõna "hirm" leebem väljend) ja pidin võtma lisarohtu, kuid see ei vähenda kogu selle koha ja ürituse väärtust. Poisid olid kõik, olenemata vanusest (7aastat kuni 14aastat) täiesti suures vaimustuses, mängisid kõike kaasa, möirgasid nagu sõdalased ja mis põhiline- kõik jäid ellu ja terveks.

Meie pere soovitab viikingite küla külastada. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar