esmaspäev, 16. september 2013

Ilus septembrikuu

Sellel aastal on üllatavalt ilus suvejätk olnud. Mõni päev on õues nii soe olnud, et raske on uskuda justkui oleks suvi läbi. Ometigi on see nii. Olen ilmselgelt suveinimene, sügise saabumine ja sellega harjumine on minu jaoks olnud alati keeruline. Ometigi ei ole mul midagi sügise vastu, kui ilmad on ilusad ja päikesepaistelised. Noh, natuke võib muidugi närida selle kallal ka, et tegelikult pole ju sügis veel ametlikult hakanud, kuid eks see ole suhtumise küsimus. Algab kool, algab sügis. Igatahes elurütm võtab teistsugused pöörded, lastevanematele saavad osaks jälle kohustused, mida suvel ei olnud. Kui peres on koolilapsed, mõjutab koolialgus siiski rohkemal või vähemal määral kogu peret. Nii ka meie peres.
Aga peale kooli on ju veel nädalavahetused. Oo need nädalavahetused, kui kohustused võib jätta kõrvale ja võtta vabamalt. Kui vabalt, on muidugi iseasi, sest reede õhtul e-kooli vaadates selgub, et VII klassi õpilasele on jäetud kaheksas aines õppida. Kõik muidugi mitte esmaspäevaks, paljud asjad teisipäevaks, kuid reaalselt mõtlev inimene saab ju aru, et ega esmaspäeval seitsmeks aineks õppida pole kerge. Eriti peale seda, kui sul on olnud kuus tundi jne. 
Ja mina käisin laupäeval ülikoolis, üle tüki aja. Algasid uued ained: käsitöö didaktika ja kodunduse didaktika. Need siis kõrvalaine raames. Oli väsitav laupäev, kuid sain hakkama.
Pühapäeval otsustas meie armas perepea, et see päev on parim päev puhkamiseks. Ja jõu ammutamiseks, mida uuel nädalal eriti vaja on. 
Toimus väljasõit:) Motikaga. Piknik. 


Ma võiksin muidugi heietada teemal, kuidas Robin ja Erlend terve selle õndsa aja, mis me looduses olime ainult lolli juttu ajasid või kurta näiteks selle üle, et see konkreetne metsaäär oli nii korralikult põdrakärbseid täis, et mõni mees pidi neid endal lausa püksist välja võtma,  kuid ma ei tee seda. Ütlen hoopis, et selle aasta septembrikuu on olnud võrratu! Võrratu oma päikesepaisteliste ilmadega. Ja jällegi meil üks koostehtud/oldud päev seljataga. Nauditud päikest, motikasõitu ja üksteist. Kas on seda kõike piisavalt, et uuteks katsumusteks valmis olla? Kes seda teab... Seda näitab tulevik. Lähitulevik:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar