pühapäev, 1. september 2013

Lihtsuses peitub võlu

Olen juba nädalajagu tahtnud teha postitust lihtsusest, kuid hingeline seisund ei ole lasknud rahus maha istuda ja kirjutada. Täna on mul tunne, et ehk äkki. Igatahes teen algust.
Lihtsad asjad meie elus teevad elu. Oled tubli, kui koristad toad või triigid pesud. Oled tubli, kui valmistad õhtusöögi. Iga tehtud tegu, välja arvatud pahategu, on kiitust väärt. Püüan seda endale iga päev meelde tuletada, sest mu elu ongi hetkel vaid kodused toimetused ja natuke ülikooli. Kas see on kiitmist väärt? Kui arvestada hetkeolukorda, siis kindlasti. 
Arvo toob lihtsasse ellu lihtsaid elamusi. Tundub, et ta elab ja hingabki ainult oma pere jaoks. Muidugi esmaspäeva hommikul tööle minnes hingab ta Metsä jaoks, kuid kõik, mis ta teeb, teeb ta südamega ja meie heaolu nimel. Ka Metsä jaoks... Seda õhkub igast tema liigutusest, mõttest, tundest, tegemisest. Lihtsatest asjadest.
Kalal käik. 


Suitsetatud kalad.


Mere ääres jalutamas.


Liisude hobuste juures.


Absoluutselt iga kord, kui küsida poistelt, kuidas neile nende päev meeldis, saab vastuseks, et oli väga tore. Kas siis Sipas kalal käies, kala suitsetades, mere ääres jalutades, hobuseid vaatamas... Ikka on tore. Seebu arvas muidugi, et Liisul on ilged kassid, vastikud koerad ja jubedad hobused ja tegelikud on Liisud ise ka napakad, kuid tegelikult on Seebu rahul:) Robin on ka rahul. Rahul nende lihtsate asjadega, mida nende vanemad neile pakuvad. Mõnikord mulle tundub, et nad lihtsalt naudivad oma perega koos olemist nii väga, et kõik muud asjad kahvatud. Näiteks oli Robinil üks reede võistlus ja ta oli täitsa tige, et ta peab minema ja ei saa meiega koos maale tulla... Ometigi meeldib talle ju jalgpall nii väga. Aga pere ja need lihtsad asjad meeldivad vist veel rohkem. 
Loodetavasti jätkuvad ka sügisel need lihtsad poiste ja tüdrukute asjad. Ikka selleks, et perel oleks hea. Kogu perel. Ja meil on hea, kui me oleme koos lihtsate asjade seas:)

2 kommentaari:

  1. No küll on kiitustväärt pere! Teie kõik olete väärt ainult häid sõnu. PS. tean mis tunne on depressioonis olla, võib olla sellepärast mulle lähebki iga postitus kuskile sügavale hinge.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks sarnased ikka tõmbuvad :) Aitäh heade sõnade eest :)

      Kustuta