pühapäev, 24. jaanuar 2016

Bowling Krabis ja taimetoit Blissis

Liivil oli sünnipäev, see tore päev ning kuna Liivi on väga energiline ja tegus inimene, siis pole midagi imestada, kui ta ei kutsu Sind oma koju kooki sööma, vaid mõtleb välja erinevaid asju, kuidas oma külalistele (armsatele lähedastele) mingisuguseid huvitavaid kogemusi ja elamusi pakkuda. Eelmine aasta oli Liivi sünnipäev eriti ekstreemsusi täis ja juttu jätkus sellest ka tänavuse sünnipäevani. Sel aastal aga võttis Liivi hoopis uue lähenemise enda sünnipäevale, mis tõestab veelkord - tema ideedel ei ole otsa ega äärt.

Sel aastal ta otsustas meid Krabi Bowlingusse viia ja meiega ühe vahva bowlinguturniiri maha pidada. Broneeritud oli kaks rada - üks noortele ja teine vanadele :) Noorterajal käis tihe rebimine Robini, Sebastiani, Mardi, Villemi ja Kirke vahel ning vanurid ehk mina, Arvo, Liivi ja Priit rebisime siis teisel rajal. Või noh.... Mis seal ikka pikalt keerutada - Liivi, Priit ja Arvo rebisid, ma sörkisin kenasti kannul, viimasena :) Meie aja sisse mahtus kummalgi võistkonnal kaks mängu ja sõrmed sai kindlasti haigeks. Võitjatks osutusid Villem ja Robin ja vanurite rajal mõlemad mängud skooris Priit. Kuid võidust tähtsam oli koosolemise aeg.


Peale tihedat rebimist bowlingurajal oli Liivi soov, et me läheme taimetoidurestorani sööma. Mitte, et me kõik oleksime taimetoitlased. Vastupidi - üheksast kohalolnud inimesest kaheksa olid ja on omnivoorid. Teismelised olid väga kahtlustavalt meelestatud, eriti Robin ja Mart ja no Sebastian ütles kohe, et ta võib ju oma kahvli kaasa võtta, kuigi ta ei saa aru, milleks - Hesburgerist ostetud friikaid saab ju sõrmedega süüa :) Meie Arvoga olime põnevil. Oleme saanud Liivi valmistatud erinevaid taimetoite süüa ja need on alati head olnud, kuid me ei olnud varem käinud kuskil väljas söömas, kus menüüs puuduks liha ja oli päris huvitav teada saada, kas ja kuidas kõik maitseb. 

Bliss Buffee-Restorani missioon on pakkuda tervislikku ja seejuures väga toitvat ja maitsvat toitu. Iga päev on menüüs üle saja erineva toidu, üle 50 GLUTEENIVABA ja üle 50 LAKTOOSIVABA toidu.

Seal oli kõike, mida hing võiks tahta, peale liha. Mina isiklikult valisin väga hoolega, mida ma oma taldrikusse tõstsin, sest tahtsin saada teistsugust maitseelamust ja proovida asju, mida ma varem polnud saanud. Arvo valis selliseid toite, mida ta arvas mõistvat, mis on antud toidu koostisained, sest päris tundmatu taimenahk pole päris tema teema. Robin valis sööki selle järgi, et äkki seal sees on ikkagi liha ka :D, kuskil peidetud kujulgi - kõige naljakam toiduvalmismeetod taimetoidu restoranis. Sebastiani valik oli leib, kartul ja porgand, millest ta sõi ära paar tükikest ebameeldiva maitsega kartulit, krõmpsutas paar porgandit ja leiba sõi kolm ampsu pikkade hammastega, sest see oli seemnetega. Ülejäänud inimeste valikutest ei tea ma midagi, kuid taldrikutes oli näha nii üht kui teist. Mõned taldrikud jäädvustasin. Noorte taldrikud olid eriti ohtralt täidetud ja väga erinevate asjadega sealjuures - mis tegelikult on ju vahva - nad vähemasti olid valmis proovima!

Üks magusa taldrik, vist oli Arvo oma
Kõik peale Sebastaini sõid oma taldrikud tühjaks. Me olime taaskord meeldivalt üllatunud, eriti meie armas Robin, kes buffee poole sõites lunis isalt välja lubaduse, et peale taimetoidu söömist saab ta Hessi burgerit sööma. Burgerit ta ei tahtnud, seekord mitte. Kohe üldse ei tahtnud. Peale mõnda julget ampsu pühkis Sebastian oma kahvli puhtaks ja ütles, et seda asja pole siin täna enam tarvis :) Eks seda oli karta ka - ta on üldse vilets väljas sööja, tahab ikka neid oma ja turvalisi sööke, ema tehtud sousti ja kartulit :) Ja Hessist friikaid... Meie Arvoga tõdesime, et sushi sõpru meist vist ei saa, ülejäänud toidud olid kõik väga maitsvad. Mõned maitsed olid võõrad, nt magus roosa kuskus ja võibolla rohkem seda ei sooviks, kuid üldmulje oli väga positiivne. 

Väga äge oli! Ja jälle hoopis teistmoodi. Sebastian ütles küll Liivile, et eelmise aasta sünnipäeval Sul olid palju paremad söögid (lõkkel küpsetatud õllepunnid :P), kuid kõik ülejäänud olid uue ja huvitava kogemuse üle siiralt tänulikud. Ma ei usu, et ma oma perega peaksin sattuma ise kuskile taimetoidurestorani - juba ainuüksi Sebastiani pärast. Seetõttu on mul eriti hea meel selle võimaluse üle, mida Liivi meile pakkus.

Ja et kõik oleks selge - me Priidu ja Aivariga kinkisime Liivile raha uue kitarri ostmiseks. Jääme ootama esimesi palasid uue pilliga :)

Palju õnne, armas Limmuke :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar