esmaspäev, 12. september 2016

Raplamaa JK 2006 poiste esimene välisturniir Soomes - PuiU turniir

Raplamaa Jalgpallikooli 2006 kasvandikud ehk siis ka Sebastian käisid oma esimesel välisturniiril Soomes. Kui me Eestis oleme juba väga paljudel turniiridel osalenud ja vastased üldjuhul korduvad, siis nüüd oli küll päris esimene kord üle pika aja, kui polnud õrna aimugi, mis tulema hakkab. Mängud kestsid 35 minutit, ilma vaheajata. Meie poiste jaoks oli see esmakordne kogemus nii pikalt mängida ja meil polnud õrna aimugi, kui hästi nad nii pikalt kestavad. Esmane kogemus oli ka see, et 16 kasti joonelt algas suluseis. 

Esimene kohtumine oli satsiga FC Kontu sininen. Meie poisid osutasid Kontu poistele vahvat vastupanu ja realiseerisid väravaolukorra kahel korral. Vastastel õnnestus lüüa ka üks omavärav ja nii jäigi seis 3:2 meie poiste kasuks. See on alati väga edasiviiv jõud, kui esimene mäng õnnestub. 


Teine mäng oli Tups'iga ja selles mängus oli juba üsna mängu alguses näha, et nad on meie poistest üle. Kuigi meie poistel oli väga palju väravavõimalusi, ei suutnud nad mänguolukorras ühtegi ära realiseerida. Ainsaks väravaks jäi Hugo poolt löödud penalti. Sebastian aga pidi viis korda palli puurist välja võtma ehk siis lõppseis meie poiste kahjuks 5:1.


Laupäevaks oli sellega mängud läbi - üks võit ja üks kaotus ning suured lootused pühapäevaks.

Uus päev algas juba varakult. 9.40 kohtusid poisid PuiU poistega (vist). Selles mängus polnud katlustki, et tegu oli alagrupi nõrgeima lüliga ja nii jäi seis 8:0 meie poiste kasuks. PuiU poisid suutsid rünnakuid üles ehitada küll, aga meie kaitse oli kindlam ja meie rünnakud lõppesid väravatega. 


Pühapäeva teine mäng, ja ühtlasi ka alagrupi viimane, oli FC Viiking'itega. See oli üks jube raske mäng. Läksime küll kohe alguses 1:0 juhtima Hugo väravast, aga vastane karistas meid ühega üsna kiiresti tagasi. Nii oligi kogu mäng 1:1 viigis, kui lõpuks päris mängu lõpus Hugo lõi võiduvärava. Selles mängus tegi Sebastian päris mitu väga head tõrjet päästes nii mõnegi olukorra. 


Kolme võidu ja ühe kaotusega kindlustasid poisid koha finaalis, kus vastasteks said eelmisel päeval säru teinud Tups'i poisid. Ega siin polnud eriti suurt pidu ja jäime üsna mängu alguses kaotusseisu. See ajas poistel nats masti maha ka ja lõppskooriks jäigi 3:0 vastaste kasuks. 


Nii saidki poisid oma esimeselt välisturniirilt kaela hõbedased medalid. Õnneks nad seekord ei kurvastanud (Rakvere CUPil olid neil küll meeled väga mõrudad oma hõbedase medali üle) ja olid oma medalite üle õnnelikud. 


Esimese välisturniiri võib õnnestunuks lugeda. Poisid olid kõik väga tublid! Nad näitasid üles meeskonnavaimu ja sitkust. Eriti tore on, et nad said hakkama üsna suurel väljakul (suureml, kui nad tavaliselt on harjunud mängima) väga pika mänguajaga. Treener tegi muidugi õigeid vahetusi ka ja nii sujusid mängud kenasti. Ja ma ei saa jätta mainimata ka seda, et  spordipoiss on ikka spordipoiss - hästi käituv ja sõnakuulelik :)
 Võidukas meeskonnas mängisid: Sebastian Erik Luhtaru, Hugo Miljand, Markus Maimets, Taaniel Palmisto, Robert-Heinrich Oolmaa, Morris tobi, Jako Puusepp, Andrias Post, Janre Jõgi, Janar Loorents ja Andrus Kapsi. Treener Taavi Aus.

Uute väljakutseteni! Ja palju õnne kõikidele asjaosalistele!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar